Tænk dig om med din gamle bil

Tænk dig om med din gamle bil

Jeg har altid holdt meget af min bil. Den er temmelig bedaget efterhånden. Den var bedaget, allerede da jeg fik den. Fordelen ved at bo langt ude på landet er, at dine forældre køber en bil til dig, når du bliver 18, for de gider ikke køre dig i skole længere. Ulempen er som regel, at det ikke er de nyeste biler på markedet, du bliver tilbudt. I mit tilfælde en gammel, bordeauxfarvet Nissan. Men den har tjent mig godt. Først i gymnasietiden og nu på universitetet. Men den synger på sidste vers. Efterhånden er det, der virker bedst, afspilleren til bånd. Ja den har ikke en gang CD.

Et klogt valg som studerende

Skulle den klare det næste syn, så skulle der en del penge og reparationer i den. Penge en studerende ikke har, og endnu mere vigtigt, penge det ikke kan svare sig at komme i en så gammel bil, der hverken er eller bliver en klassiker. Så nu skulle den, mod min vilje, skrottes. Men da jeg fandt ud af, at jeg på den måde kunne få en skrotpræmie, så var det ikke lige så hårdt. Og som studerende falder alle penge et tørt sted. Jeg var fyr og flamme, lavede en aftale, og så tog jeg af sted.

Med så meget andet, så kan en bil selvfølgelig også genbruges. Den er fyldt med metal og plastik, der kan anvendes til noget nyt. Så er det muligt at passe ekstra godt på miljøet og blive betalt for det. Jeg var mere end tilfreds med den aftale, og står du også med et bedaget køretøj, så hvorfor ikke gøre som jeg og få noget ud af det rent økonomisk. I sidste ende har den bil kun givet og givet. Først transport og muligheder og nu kolde kontanter, der varmer på kontoen.