David vs. Goliath: Sådan vinder du din kompensationssag mod flyselskaberne

David vs. Goliath: Sådan vinder du din kompensationssag mod flyselskaberne

Det kan være en rigtig unfair kamp, som man nærmest ikke magter at tage op, hvis først man står ansigt til ansigt med de store flyselskaber. Sager om kompensation afviser de overfladisk med årsager som usædvanligt vejr eller andre usædvanlige forhold, hvilket gør det svært for dig som forbruger at opnå kompensation. Dette bunder også i, at det på trods af en gældende EU-lovgivning er enormt svært som flyrejsende at gennemskue ens rettigheder ved aflysninger og forsinkelser. For hvornår er man i virkeligheden berettiget til kompensation? Og hvornår er ”vejret” faktisk en fair grund til at afvise din sag? Det ved de færreste.

Af samme årsag kan det som flyrejsende være relevant at tage kontakt til specialister, som kan hjælpe dig igennem disse sager, hvis du føler, at din rejse bør medføre en økonomisk kompensation. Forskellige virksomheder tilbyder den givne service; nemlig at hjælpe din sag frem baseret på viden om lovgivningen og lignende. Blandt disse finder du eksempelvis danske https://skyhelp.dk/, og det kan være nøglen til at vinde kampen mod flyselskabet.

 

Er du berettiget til kompensation?

Det første, du dog skal spørge dig selv om, er, hvorvidt du er berettiget til kompensation. Her gælder det om at lægge følelserne på hylden og være objektiv. Det kan være svært, især hvis rejsen kun for nyligt er overstået; for der er ikke noget værre end at sidde i en lufthavn og vente, at få aflyst afgangen til ferien eller lignende.

 

Uden at forklare samtlige paragraffer vedrørende din mulige kompensation så er der dog et par grundtræk, som du kan vurdere ud fra. Du er berettiget til kompensation, hvis du er mere end tre timer forsinket, hvis din afgang bliver aflyst, og hvis dit fly er blevet overbooket, og du bliver ofret. Desuden er det vigtigt at notere sig, at sager helt op til tre år gamle stadig kan være berettiget til kompensation.