Dæmp lyden i den lange gang

Dæmp lyden i den lange gang

Rigtig mange kontorlandskaber minder om vores med lange gange og kontorer på begge sider. Men den slags lange gange er som regel meget lydte. Vores er i hvert fald, og larmen, når nogen går ned ad gangen, er så høj, at langt de fleste vælger at sidde for lukket dør. Det skaber ikke det miljø, vi gerne vil have, og det fjerner meget af det kollegiale i hverdagen.

Støjen skulle væk

Først overvejede vi at få lagt et tæppe fra væg til væg i hele gangen. Men tæpper er rigtig pæne, når de bliver lagt, men efter kort tid med mudrede sko og støvler, så er det ikke så pænt længere. Det ville derfor blive meget dyrt, hvis det hele tiden skulle renses, så det var en tanke, der hele tiden blev skubbet i baggrunden.

Der skulle findes på noget andet – noget, der var bedre. Så da jeg fandt ud af, at der findes akustik billeder, der kan hænges på væggene, og som samtidig dæmper lydene, så var jeg fyr og flamme. Derved kunne vi dæmpe den lyd, der var på gangene, men samtidig kunne vi få en smuk og imødekommende gang, for hos det firma, vi valgte, kunne vi selv helt frit vælge motiverne.

Det virker bedre end antaget

Ikke kun ser de billeder rigtig godt ud på væggene. Det ligner helt almindelige billeder, og allerede der trækker det op. Samtidig så virker det. Jeg havde ikke troet, at billeder på den måde kan ændre akustikken, men det kan de. Nu ser vi flere og flere åbne døre indtil de forskellige kontorer, og de bliver kun lukket, hvis der er små møder eller telefonsamtaler, så man ikke forstyrrer sine kollegaer.

Det har helt sikkert været en kæmpe gevinst for os alle sammen, og det er den bedste løsning på et problem, som for meget larm altid er.