3 ting du bør vide om te

3 ting du bør vide om te

Folk over hele verden er vilde med te. En undersøgelse viser, at te faktisk er den næstmest udbredte drik i verden. Vand kommer naturligvis på en førsteplads. Måske er du en af dem, der foretrækker te fremfor kaffe? I så fald bør du læse med her. I denne lille artikel skal det nemlig handle om, hvordan du laver den bedste kop te. Der er nemlig flere ting, man skal tage højde for, når man skal lave en helt perfekt kop te. Det er ikke alle, der tænker over, hvordan teen egentlig bliver lavet. For eksempel betyder vandets temperatur og dosering af teen utroligt meget for at frembringe de helt rigtige smage. 

Temperaturen på det vand, du hælder over din te, betyder helt utrolig meget for smagen. Faktisk er det de færreste typer af te, der skal overhældes med kogende vand. Grøn te og hvid te skal laves ved ca. 80 grader varmt vand. Oolong te, som er en mellemting mellem grøn te og sort te skal laves ved 80-90 grader. Overhælder du tebladene med for varmt vand, så risikerer du at ødelægge noget af smagen. Husk at vandet skal koges op og derefter køles ned til rette temperatur. Det er derfor en god idé at have en elkedel med temperaturmåler eller et seperat termometer, så du kan måle den rette temperatur. 

Dosering af te betyder også rigtig meget for at få den helt perfekte kop te. En god huskeregel er, at man skal bruge 2-3 g te til en kop, hvilket ca. svarer til en teske. Du skal dog bruge lidt mere, hvis teen har store blade. Prøv dig lidt frem, men som regel bruger folk for lidt teblade til at lave te med. 

En tredje vigtig ting, du skal vide om te er, at du ikke må lade den trække for længe. Lader du din te trække for længe kan du risikere, at teen får en meget bitter og stærk smag. Hvis du lader den trække får længe får du ikke alle de fine smagsnuancer med. Grøn te skal som regel trække 2-4 min. Oolong te skal trække i 4-8 min. Sort te skal trække 3-6 min. Du kan altid tjekke emballagen eller spørge din lokale tehandler, hvis du er i tvivl om trækketiden. 

Kan du ligesom mig heller ikke få nok af te, og mangler du netop nye forsyninger? Hos Carstensens Tehandel finder du et stort udvalg af lækre slags te, så der er helt sikkert en te, der falder i din smag: https://www.carstensens-tehandel.dk/te-the.html

Posted in the