4 gode råd til at blive en bedre ølbrygger

4 gode råd til at blive en bedre ølbrygger
Dette indlæg er finansieret indlæg og indeholder promoverede hjemmesidehenvisninger.

Vil du gerne blive bedre til ølbrygning? Så er du kommet til det rigtige sted. Ølbrygning ligger i grænselandet mellem en kunst og en videnskab. Derfor er der mere i ølbrygning end blot at følge en opskrift. Vi har her lavet en guide med fire gode råd, der vil gøre dig til en bedre ølbrygger.

1. Snak med andre om ølbrygning

Ølbrygning udvikler sig hele tiden. Hvis du derfor kun læser litteratur om ølbrygning, kan videnskaben have ændret sig drastisk. Derfor bør du tale med andre om ølbrygning, da du derved kan lære af dem. Selvom du måske har brygget øl på samme måde i flere år, betyder dette ikke nødvendigvis, at du har den bedste brygmetode.

2. Vandet er vigtigt

Den ingrediens, som din øl indeholder mest af, er uden tvivl vand. Derfor er det ikke ligegyldigt, hvordan dit vand smager. Derfor skal du smage på det vand, du brygger af, så du er sikker på, at der ikke er ubehagelige lugte og så videre. Vandet skal også indtænkes i dit setup. Hvis du bruger en vandslange, skal du sørge for, at den er fødevaregodkendt, så øllet ikke får en smag af gummi.

3. tag noter

Mange ølbryggere glemmer at tage noter. Dette er ærgerligt, da gode noter giver gode øl. Skriv derfor alt ned, mens du brygger. Hvis du først tager noter bagefter ølbrygningen, så er sandsynligheden for, at du glemmer noget, meget stor. Fordelen ved noterne er, at hvis øllet er bedre, eller dårligere, end det plejer at være, kan du altid konsultere dine noter og se, hvilke afvigelser der skete under ølbrygningen.

4.Maltstøv kan give infektioner

Når man valser malt, kan man ikke undgå, at det støver. Dog er maltstøv en god kilde til infektion. Derfor bør du ikke kværne der, hvor du brygger. Du bør derimod kværne malten udenfor og tage den ind, når du er færdig.

Find udstyr og få gode råd til ølbrygning her.